Kundeservice åpent man - fre kl 08.00 - 16.00
KONTAKT OSS
Inspirasjon, Siste nytt

Antalis x The Brand Identity: The A-Paper Part 3

21 jun 2021 —
Print
Apaper part 3

Fortsettelse av merkevareidentitetens partnerskap med Antalis Creative Power, A-dokumentet utforsker de ofte forsømte og undervurderte emnene innenfor den moderne grafiske designscenen. I del tre ser vi på publisering, snakker med Counter-Print, magCulture og Draw Down for å diskutere hva fremtiden bringer for bransjen, og hvilke publikasjoner som leder an.

Fortsettelse av merkevareidentitetens partnerskap med Antalis Creative Power, A-dokumentet utforsker de ofte forsømte og undervurderte emnene innenfor den moderne grafiske designscenen. I del tre ser vi på publisering, snakker med Counter-Print, magCulture og Draw Down for å diskutere hva fremtiden bringer for bransjen, og hvilke publikasjoner som leder an.

Counter-Print

Den britiskbaserte, uavhengige nettbokbutikken Counter-Print, grunnlagt av Céline Leterme og Jon Dowling, dukket opp først i 2008 og har fått et rykte som leverandør av de beste kunst- og designbøkene som finnes på markedet. Etter å ha vært utsatt for forlagsbransjens mest spennende og fremtidsrettede produksjon i over et tiår, snakket vi med dem for å få deres innsikt om hvor bransjen er nå, veien den tok for å komme dit, og hvor den ka være på vei.

 

Da fysiske bøker først ble utfordret av e-bøker, var den aksepterte sannheten at trykte bøker ville beholde sin popularitet hvis de var vakre gjenstander å eie,” forteller Dowling oss, og bemerker hvordan fremtiden så ut til å være full av fancy etterbehandlinger, begrensede opplag og kunstbøker for kaffebord – dette var imidlertid ikke tilfellet. “Vi har sett en reell trend i motsatt retning, til stor overraskelse," forklarer Dowling, og henviser til den økte populariteten til langformet designskriving og "spesielt," legger han til, "bøker som tilbyr karriereråd har blitt mye mer populært blant vårt publikum.”

 

Do purpose MI2

 

Do Purpose – En av over 30 bøker i Miranda Wests serie

Med økningen i introspeksjon og samfunnskunnskap, potensielt på grunn av ambivalens, frykt og angst som pliktoppfyllende eksisterer sammen med stadig mer digital og evig aktiv kultur fra det 21. århundre, den pågående pandemien – sammen med de “usikre tidene vi lever i, globalt, lokalt og personlig”, som Dowling beskriver – har garantert bidratt til denne dragningen. “Jeg tror lesere kan være på leting etter trygghet i svært usikre tider," forteller Dowling oss, "noen eller noe som kan hjelpe dem med å veilede og navigere dem gjennom livet og leve det med en følelse av hensikt," så vel som følelsen av trygghet ved å motta råd fra en utgitt bok.

 

Selvhjelpsbøker som gir råd om karrierer som “F*ck Being Humble” eller “Don't Get a Job Make a Job” har overgått, i det minste i salg, “designklassikerne”. Dowling forklarer videre at utbudet hadde en tendens til å bli veldig visuelt ledet. Når man beskriver bokseriene The School of Life – spesielt The Emotionally Intelligent Office – og Do Book Co. som ikke bare bemerkelsesverdige, men ledende skikkelser i dette skiftet, ser det ut til å være en kontinuitet av klarhet på tvers av disse to seriene, enten det er designklarhet eller klarhet i intensjon.

 

“The School of Life frontet en følelse av sveitsisk grafisk design fra 1960-tallet, så jeg utviklet noen ideer som føltes mye mer modernistiske og sparsomme”, forteller designeren bak The Emotionally Intelligent Office, Marcia Mihotich, og minner om sin kontekstuelle tilnærming til bokdesign. “Jeg begynner ofte med å tenke på hvordan denne boken kan skille seg ut”, legger hun til, og ser på hva lignende konkurranse gjør og ikke gjør. “Jeg prøver å reflektere emnet og meningen i valgene av skrifttype og layout," avslører Mihotich, og bemerker betydningen av en boks taktilitet. "Det er det som gjør det meningsfullt," legger hun til.

På samme måte forklarer Miranda West, grunnleggeren av The Do Book Co. at "stort sett alt markedsføringsbudsjettet vårt går på utseendet og følelsen til bøkene," og forklarer tilleggskostnaden som en oppriktig investering, og fremhever betydningen av en boks design utover omslaget. "Vi publiserer eviggrønt innhold, så vi vil at bøkene skal leses og leses på nytt over tid," legger West til og fremhever viktigheten av å skrive og igjen demonstrere fremtredende klarhet i det de gjør – å ha en distinkt identitet og retning fra starten av.

 

Målet var å publisere en merkevareserie med inspirerende lommeguider," minnes West, "og siden bøkene er fysisk små, visste vi at designet trengte effekt.” Som et resultat ba West designeren James Victore om å designe de fem første bøkene i serien for å sette den grafiske og fysiske tonen i settet. “Designene han sendte inn var helt uventede," konkluderer West, "de skarpe hvite omslagene, tilsynelatende naive kunstverkene og den elegante typografien skapte en dristig, ikonisk samling som bokstavelig talt skiller seg ut i en bokhandel.”

 

TEIO-MI2

The School of Lifes “for Business”-serie designet av Marcia Mihotich

Draw Down

Over dammen, i USA, er Draw Down en uavhengig butikk og utgiver av bøker fra en verden av utdanning, grafisk design, typografi, illustrasjon, fotografi, kunst og arkitektur. På grunn av at de selv er utgivere av små bøker selv, er Draw Downs erfaring med kunstner- og designerbøker, samt forholdet til deres mer kommersielle kolleger, uovertruffen. “Hos Draw Down er titlene som viser hvor publisering, i hvert fall innen designsektoren er på vei, de publikasjonene som gjør det spesielt godt for øyeblikket, forklarer medgründer Kathleen Sleboda hos Draw Down. “De er hjørnesteiner som indikerer fremtidige trender," legger hun til, "og viser også langsiktige trender vi har observert som bokhandlere," spesielt når det gjelder det spesifikke innholdet, priser og design - og bemerker at "det er en matrise av kvaliteter som står på spill for en bestemt tittel.”

 

Med lang liggetid og sannsynlighet for å være kontinuerlig etterspurt, foreslår Sleboda Graphic Design Rules som en trendsetter for fremtidens publisering, og bemerker dens doble levetid som en enkelt lest bok og som et fremtidig referanseverk, og som et resultat av dette også er mer budsjettvennlig. “Bøker som er ambisiøse på en eller annen måte, som utstyrer folk med ferdigheter, teknisk kunnskap, teoretisk kunnskap," beskriver Sleboda, "kommer til å forbli bærebjelker i designpublisering.” ved å gjøre det antydes det at fremtiden til publisering godt kan være innholdet som forblir i bransjens kjerne, snarere enn bøkene som prøver å presse det i en annen retning.

 

New-Aesthetic-2-MI2

Sorry Press, Leonhard Laupichler og Sophia Brinkgerds New Aesthetic 2

Sleboda foreslår også New Aesthetic 2, en kuratert antologi over den typografiske industriens avantgarde skrifttyper og typedesignere. “En bok som New Aesthetic 2 er absolutt en fest for øynene – glatt, blank, neongrønn og taktil,” forklarer Sleboda, “men innholdet er rikt på informasjon som det kan henvises til gang på gang,” legger hun til, “og den typografiske eksperimenteringen fungerer som visuell inspirasjon.” Sleboda, som virkelig skiller seg ut som et forbilde for moderne design, men også som leverandør av dette, antyder at "arbeidsantologier er også den typen designbaserte trykte bøker som forblir en levedyktig ressurs når de er kjøpt og undersøkt.”

 

New-Aesthetic-3-MI2

Morgane VanTorre’ skrifttype Arthemys i New Aesthetic 2

I samtale med New Aesthetic 2s skapere og designere Leonhard Laupichler og Sophia Brinkgerd, forklarer de at "visjonen vår var å lage en samling typografiske kunstverk og skrifttyper, som en slags tidskapsel," som "ikke bare ville se bra ut på et salongbord", eller som et samleobjekt, men som også inviterer deg til å besøke det igjen når som helst og bla gjennom den.” Å stille spørsmål ved om drivkraften etter originalitet var en fremtredende tanke i utformingen av boken, i tillegg til dens konstruksjon, bemerker den dynamiske duoen at "en av våre hovedoppfatninger er at typografi har makten til å snakke for seg selv via form og design.” Med dette i bakhodet forstår de fullt ut den lekne utforskningen av design og "å skyve grensene for visuell kommunikasjon" gjennom eksperimentell typografisk design. “Vår måte å oversette dette til bokdesignet var at vi skulle lage en scene, en utstillingsramme for skrifttypene vi kuraterte," forklarer duoen, "boken snakker likt gjennom både de livlige fargene og det minimale layoutdesignet," konkluderer de, og viser ikke bare til relevansen til hver type designers arbeid, men også dens kunstneriske verdi og kulturelle betydning.

 

Mac-Guffin-MI2

Kirsten Algera og Ernst van der Hoevens MacGuffin magazine

MagCulture

MagCulture, opprinnelig lansert som en blogg i 2006, er nå en London-basert magasinbutikk, arrangementsprodusent og nettressurs som hyller redaksjonell kreativitet, alltid først ut med de nyeste og beste tilbudene fra uavhengige publiseringskilder og uttrykk for seg selv gjennom trykte medier.

 

Med tanke på hvordan fremtiden ser ut for publisering, ser grunnleggeren av MagCulture, Jeremy Leslie, mot seriepublikasjoner, og fremhever Buffalo Zine – det halvårlige motemagasinet – som et godt eksempel. “Det endrer format og tema for hver utgave," forklarer han, "og nyter gleden ved å trykke og produsere motedekning av høyeste klasse samtidig som den tar alt vaset ut av hele scenen," og viser ikke bare selvbevissthet om bransjen, men også seg selv innenfor det. “Som resultat av dette føles det genuint,” legger Leslie til. Dette sier litt om fleksibiliteten, eller til og med den totale slappheten, ved publisering som er på vei, der publikasjoner og bøker har friheten eller forventningen til kontinuerlig å kutte, endre og skifte fokus  – i motsetning til konsistensen til The Do Book Co. eller The School of Life.

 

En annen utfordrer for fremtidens publisering er Real Review, en magasinserie fra Jack Self. “Hvert nummer er et strålende utvalg av tekster rundt ideen om "hva det vil si å leve i dag," forklarer Leslie. Skrevet, trykt og presentert på en måte som er like slående som den er tilgjengelig. Selv om det antydes at det er den enkle tilgjengeligheten bak Real Review som plasserer den i forkant av publiseringskunsten, kan det motsatte sies for MacGuffin. “Nisjemagasinets fremvekst!» utbryter han og viser sin entusiasme for det nederlandske magasinet som, i hver utgave, tar et dypdykk i en bestemt kjent gjenstand – alt fra bukser og skuffer til ball og vask.

 

Da vi presenterte ideen om et temamagasin om livet til en enkelt gjenstand trodde alle vi var gale ,” forklarer MacGuffins sjefredaktører Ernst van der Hoeven og Kirsten Algeraand. Vi ble i stedet rådet til å ta prosjektet online eller kuratere en utstilling. “I 2015 ble trykksaker erklært døde," forklarer de og spør "hvorfor drive og ofre alle disse trærne?” Drevet av utfordringen om å lage noe helhetlig som er undersøkt, taktisk og holdbart, presset de på. “Artig nok skiller ikke måten vår å jobbe på mye fra å kuratere en utstilling,” bemerker de, “men det som er bra med et magasin er at det er mobilt og kan nå et stort publikum.”

 

MacGuffins redaksjonelle design er forkjempere for autonomi og eksperimentering på trykk, og balanserer perfekt grafisk eksentrisitet og typografisk mestring – bevisst fryktløs i gjennomføringen av ideer, og utrolig bevisste på handlingene ved å gjøre det. “Vår redaksjonelle modell er ganske kaleidoskopisk," forklarer duoen, "vi liker å se verden gjennom objektivet til objektet med så mange disipliner og perspektiver som mulig," og manifesterer det i en spennende, eventyrlig og utrolig engasjerende leseopplevelse.

 

——

 

For flere artikler og utforskning av kreativitet, gå til:

instagram.com/antaliscreativepower

linkedin.com/company/antalis-creative-power