Siste nytt, visual-communication

Fem effektive trinn for å redusere miljøpåvirkningen ved utskrift

12 sep 2023 — 5 trinn for å minimere miljøpåvirkningen
Print
5 steps to minimize your environmental impact

Lurer du på hvordan vektreduksjon kan ha en positiv innvirkning på klimaavtrykket til utskriftsprosessen din? Vi har svaret! I denne artikkelen deler vi fem innovative metoder som ikke bare bidrar til å minske miljøpåvirkningen av PVC-utskrifter, men som også øker kundetilfredsheten.

Lurer du på hvordan vektreduksjon kan ha en positiv innvirkning på klimaavtrykket til utskriftsprosessen din? Vi har svaret! I denne artikkelen deler vi fem innovative metoder som ikke bare bidrar til å minske miljøpåvirkningen av PVC-utskrifter, men som også øker kundetilfredsheten.

Alt du trenger å vite om PVC og påvirkningen på miljøet.

Bytt ut PVC med bærekraftige alternativer: Fremtiden for visuell kommunikasjon

Til nå har PVC vært det foretrukne valget for produksjon innen visuell kommunikasjon av flere grunner: holdbarhet, enkel håndtering og kostnadseffektivitet. Men som med all plast, er det viktige hensyn å ta.

PVC er ikke biologisk nedbrytbart, og dette kan føre til plastavfall og mikroplast hvis ikke riktig håndtering og resirkulering praktiseres. Materialet er delvis produsert fra fossil olje (eller naturgass), og det krever noen ganger bruk av kraftige tilsetningsstoffer for at sluttproduktet skal oppnå ønskede egenskaper.

Sluttkundene blir stadig mer miljøbevisste og spørsmålene etter bærekraftige alternativer til PVC er økende. Samtidig er det situasjoner hvor PVC fremdeles har fordeler som kan være vanskelige å matche. Med dette i tankene, har vi satt sammen en liste med fem konkrete steg du bør vurdere for å redusere de uheldige miljøpåvirkningene fra PVC.

Gjennom å gripe de nye mulighetene vi får via bærekraftige løsninger og gjøre informerte valg, kan vi sammen forme fremtiden for visuell kommunikasjon og bidra til en bransje som er langt mindre belastende for miljøet.

 

Trinnvis veiledning for å redusere miljøpåvirkningen

 

1. Definer prosjektets formål:

Forstå formålet med prosjektet og kundens behov. Er produktet ment å vare utendørs i flere måneder? I slike tilfeller kan PVC være det eneste reelle alternativet. Likevel kan det hende at kunden ber om PVC på autopilot uten å vurdere andre muligheter.

 

2. Gi riktige anbefalinger: 

I en bransje i stadig endring for å møte miljøbevisste krav, er det din oppgave å være i forkant av kundene. Lær om PVC og de miljøvennlige alternativene, slik at du er i stand til å gi de beste rådene.

 

Sørg også for å ha en plan for resirkulering – både for din egen virksomhet og for kundene. Resirkulering av PVC kan være komplisert siden det ikke kan blandes med andre plasttyper. Derfor er god kunnskap nøkkelen.

For innendørs display, som butikkplakater, er det ofte tilstrekkelig å bruke papir, fiber eller papp. Disse materialene trenger ikke å vare like lenge som PVC, men de kan radikalt redusere miljøpåvirkningen.

 

3. Velg tynnere materialer:

Hvis du og kunden bestemmer dere for å bruke PVC, kan du enkelt redusere plastforbruket ved å lage skilt eller plakater tynnere enn vanlig. Hvis en skjerm vanligvis er 10 mm tykk, kan den kanskje være 5 mm i stedet? Hvis en rollup vanligvis er 400 mikron, hvorfor ikke prøve 200 mikron?

 

 

 

Vitrine_Cristofle_800x500px.jpg

Salle_de_bain_800x500px.jpg

 

 

 

 

 

4. Gå ned i vekt

Vurder om kunden din kan bytte fra en tung PVC til en lett polyester. Små grep kan utgjøre stor forskjell.

 

5. Samle bestillingene dine

Oppmuntre kundene dine til å samle alle bestillingene i én levering. Dette sparer transport og minimerer sløsing ved bestillingene.

Spør kunden om deres kommende bestillinger og hvordan du kan hjelpe dem for å gjøre bestillingsprosessen mer effektiv.

Å gi de beste anbefalingene til dine kunder er en pågående prosess. Derfor har vi laget en guide om hvilken rolle PVC har i den bærekraftig bransjen visuell kommunikasjon.