Våre tjenester

Papirskole_259x194.png

Papirskole 

Papirskolen er den institusjonen hos Antalis som gjennom
årene har utdannet hundretalls AD'er, formgivere, trykksakkjøpere
og- selgere, trykkere og andre som ønsker å vite mer om papir.


 

 

Et mer eller mindre dårlig trykkresultat skyldes ofte at man ikke har tenkt papir allerede på ìdestadiet. Papirvalg er noe mer enn å velge blankt eller matt papir. Det er spørsmål om hva slags papir som egner seg best til å formidle ulike budskap i ord og bilder. Hvilke muligheter og begrensninger ligger i papiret?

Mange problemer ved trykksakproduksjon skyldes manglende basiskunnskaper. Bedre kunnskaper bedrer kommunikasjonen og kan hindre mange problemer, og gi et bedre produkt.

Papirskolen forklarer deg hvordan papir og kartong produseres, forklarer definisjoner og viktige produktegenskaper. Papir og kartongers ulike egenskaper som overflate, hvithet, fuktighetsinnhold, styrke, tykkelse og stivhet påvirker produksjonen av trykksaker, både produksjonsmessig funksjonalitet og trykksakens visuelle og funksjonelle egenskaper. Vi ser også på ulike forhold i tillegg til papiret som påvirker dette, som repro, fargeopplevelse på dataskjerm og trykk og med ulike trykkmetoder (offset og digitaltrykk).
Fiberbaserte produkter er ofte utsatt for kritikk i miljøsammenheng. Vi belyser noen myter omkring trykksaker og miljø, og gir deg gode argumenter for å benytte papir i din kommunikasjon.

Kurset varer ca 3 timer pluss lunsj, og passer for deg som vil lære mest mulig om papir på kort tid, enten du er ny i faget eller trenger å friske opp kunnskapen. Kurset passer godt for designere, trykksakkjøpere og -selgere, og ellers vil alle som kommer i kontakt med papir i hverdagen finne nyttig kunnskap og inspirasjon.

Kursets innhold:

* Papir som hverdagsprodukt, og hvorfor velge papir i kommunikasjonen
* Hvordan fremstilles papir, fra skog til resirkulering
* Definisjoner og egenskaper; gramvekt, trefritt og treholdig, ubestrøket og bestrøket,
  matt og glatt, bulk, opasitet, fiberretning, fukt etc
* Fra skjerm til trykk; samspillet mellom papir, farge og trykk, trykkresultat på ulike papirkvaliteter
* Kartong og emballasje
* Papir og miljømyter
* Aktuell produktinformasjon
* Antalis sortiment/nyheter

Kurset koster kr. 500,- inkl. materiell, drikke og lunsj.

Kursleder: Helge Rosbach

Antalis AS, Tevlingveien 23, Alnabru, Oslo

 

Dato for Papirskolen høst 2019:

Torsdag 31. oktober kl 09.00 - 12.30.

Det er et begrenset antall deltagere på 12 personer, så de første som melder seg på får plass. Bindende påmelding senest 28. oktober.

Påmelding til papirskolen