Strekkfilmforbruk

Push_Masterline_230x179.jpg

Optimaliser ditt strekkfilmforbruk

Strekkfilm er din effektive emballasjehjelp til en rekke pakkeoppgaver. Den tjener både som en effektiv form for beskyttelse mot skitt og fukt og fungerer som stabilisator for dine paller. Hver dag brukes det store mengder strekkfilm, og vi har derfor samlet 5 gode råd til hvordan små endringer kan optimalisere strekkfilmforbruket.

 

 

1. Håndstrekkfilm eller maskinstrekkfilm

Avhengig av pakkebehovet finnes forskjellige manuelle eller automatisk løsninger. Sender du kun én pall pr. dag, er manuell håndstrekkfilm en fin løsning. Ved å bruke en hånddispenser til manuell vikling av strekkfilmen, unngår du svinn, men metoden er tidkrevende og upresis sammenlignet med maskinstrekkfilm.

Selv ved små opplag er det store gevinster å hente ved å bruke maskinstrekkfilm på en strekkfilmmaskin. Det reduserer ditt emballasjeforbruk, gi bedre ergonomi og en mer jevn kvalitet.

Strekkfilmmaskiner fås i mange varianter og prisklasser. En halvautomatisk strekkfilmmaskin med opsjoner vil kunne dekke de fleste standard pakkebehov og fås fra kr. 25.000 og oppover

 

2. Velg riktig kvalitet

Man må se på mer enn kiloprisen når man velger strekkfilm. Ved for eksempel å velge en høyere råvarekvalitet i strekkfilmen, får du både et mer jevnt produkt, og det kan samtidig gi deg opp til 30% reduksjon i plasttykkelsen - noe som gir deg mindre forbruk, færre rullskift og mindre behov for lagerplass.

Overordnet finnes det to typer av maskinstrekkfilm - Cast eller blåst.
Cast strekkfilm er støpt på valser. Egenskapene for denne strekkfilmen er at den har en høy gjennomsiktighet, det vil si den er mer klar enn blåst strekkfilm. Utover det er den kjennetegnet ved at den har høy motstandstyrke mot rifter, stille avrulling, og jevn klebeevne og tykkelse. Cast strekkfilm er et godt valg til mindre krevende gods.

Blåst strekkfilm er blåst på en extruder, og har en lavere gjennomsiktighet i forhold til cast strekkfilmen. Utover det har blæst strekkfilm generelt en høyere motstandstyrke mot rifter, en mer støyende avrulling samt en meget høy stabiliseringsevne. Blåst strekkfilm er velegnet til tungt og uhåndterbart gods, som krever en slitesterk kvalitetsfilm.

 

3. Tilpass og justér

For å få mest mulig ut av ditt strekkfilmforbruk, skal din strekkfilmmaskin være tilpasset til produktet slik at du bruker riktig mengde strekkfilm i riktig kvalitet i forhold til dine pakkeoppgaver.

 

4. Oppbevar strekkfilmen korrekt

Strekkfilm til bruk på strekkfilmmaskiner kan lett veie 16-18 kg. For å unngå tunge og unødvendige løft er det en god idé å plassere en hel pall med ruller så tett på maskinen som mulig. Dermed spares det tid ved rullskift, og strekkfilmen får den riktige temperaturen. Strekkfilm bør alltid ha noenlunde samme temperatur som bruksstedet så det er smart å plassere den i god tid. Som tommelfingerregel oppbevares de fleste typer strekkfilm optimalt omkring 20°C.

 

5. Skap synlighet

I tillegg til foliens beskyttende effekt er folie også en populær måte å markedsføre din virksomhet eller produkt på. Derfor velger mange å kjøpe strekkfilm med spesialtilpasset logo, grafikk eller tekst. Strekkfilm med trykk er populært fordi det ikke kun gir mulighet for merkevarebygging og markedsføring hos sluttkunden, men også gjennom hele verdi- og distribusjonskjeden. Mange bruker også strekkfilmen til veiledninger ifm. frakt og håndtering, sikkerhetsinstruksjoner, veiledninger eller advarsler.

Strekkfilm fås i så mange forskjellige farger og kvaliteter at kun fantasien setter grenser for hvordan det kan brukes til å promotere nettopp ditt budskap.

 

Har du bruk for kvalifisert rådgivning og veiledning?

Vi gir råd både innenfor strekkfilm, men også for din samlede emballasjeløsning.

Ring oss og spør etter en plastspesialist - Vi har noen av bransjens mest erfarne spesialister som er klare til å hjelpe deg.

23 14 35 00