Antalis jobber aktivt med forebyggende tiltak for å minimere spredning av COVID-19. Driften går som tilnærmet normalt. Vår åpningstid er mandag-fredag kl. 0800 til 1600.

om oss

About_Us_History_259x194.jpg

Vår  internasjonale histoire

Antalis ble født i 2000 ved sammenslåingen av ca 40 internasjonale selskaper over hele verden.  I dag er det heleid av Sequana. Antalis’ visjonære tilnærmelser til markedet og den delte erfaringen og alle forretningsstyrkene til alle disse selskapene har gjort Antalis til en ledende grossist i Europa. Ved harmonisert produksjon og salg, delte leverings- og logistikksystemer, et unikt varemerke og en unik posisjon, en global markedstilnærmelse og en stor lokal ekspertise, tilbyr Antalis i dag sine kunder et bredt og gjennomført produktsortiment og tjenester.

 

 

Denne unike posisjonen er resultatet av strategiske trinn som er tatt i løpet av de siste 2 tiår:

1991: Arjo-Wiggins Appleton ble dannet, et result av sammenslåingen av det franskbaserte selskapet Arjomari Prioux og det engelskbaserte selskapet Wiggins Teape Appleton. Grossist divisjonen ble kalt Arjowiggins Merchanting, som samlet de 2 enhetene Arjomari-Prioux og Wiggins Teape Appleton.

2000: Arjowiggins Merchanting ble Antalis. I hvert land, ble de ulike merkevarene som tilhørte Arjowiggins Merchanting, samlet under samme paraply: Antalis. For eksempel ble Wiggins Teape i England, Tomas Redondo i Spania, Arjomari Diffusion i Frankrike, Mühlebach i Sveits, Haseldonckx i Belgia og Alpha Papier i Nederland alle Antalis.

Mellom 2000 og 2007, Antalis fortsetter sine oppkjøp for å komme inn på ulike geografiske markeder, f.eks. Polen med Nitech, den Tsjekkiske republikk og Slovakia med Smoza, Tyskland med Bechthold og Chile med GMS. I samme periode starter Antalis sin ekspansjon i emballasjemarkedet med oppkjøpet av Brangs + Heinrich og Dekker Packaging.

Slutten av 2007: Antalis overtar The Map Merchant Group, papirgrossist delen av M-real. Ved denne overtakelsen, ble Antalis nr 1 i papirdistribusjon i Europa og nr 4 i verden. Antalis har hatt mulighet til å utvide sine tjenester til flere kunder, spesielt i Skandinavia, Baltikum og i Øst-Europa.

De siste årene har man fokusert på overtagelser innen Emballasje og Dekor & Diplay markedet hvor det er stort potensiale, slik som Pack 2000 in Tyskland, Ambassador i England, og nylig Abitek i Chile og Branopac i Tsjekkia for Emballasje og Macron, et tyskbasert Dekor & Display selskap. Disse overtagelsene befester Antalis lederskap i papirdistribusjon, emballasjeløsninger og materialer for kommunikasjonsstøtte.

2013: Antalis overtar Xerox Document Supplies Europe business i 16 land i Vest-Europa (Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Itallia Luxemburg, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Sveits og Storbirtannia.

I 2015: Antalis vokser videre som et emballasje- og Dekor & Display firma ved å kjøpe opp flere ulike selskaper: PaperlinX's emballasjeselskaper i Storbritannia, 1st Class packaging, Donington Packaging Supplies og Parkside Packaging, Hansapakend i Estonia, PaperlinX A/S i Danmark som genererer to tredjedeler av emballasjesalget og en tredjedel innen Dekor & Display, og Cadorit i Boras AB i Sverige som kun operer i Dekor & Display markedet.

Antalis overtar også varemerket Data Copy fra Metsä Board. Overtagelsen av dette ledende varemerket forsterker Antalis sin tilstedeværelse på kontorpapirmarkedet og gir Antalis et bredere kontorpapirsortiment med høyt rangerte varemerker som Xerox ® og Image.

Slutten av 2016: Antalis forfølger sin strategi for målrettede oppkjøp innenfor oppdriftsmarkeder innen emballasje- og visuell kommunikasjon produkter, og fortsetter sin markedskonsolidering innen papirdistribusjon:
Antalis overtar TFM Industrial, en peruansk distributør av emballasjeprodukter med en omsetning på ca €5 millioner. Dette oppkjøpet styrker Antalis i Latin Amerika hvor gruppen allerede genererer en omsetning på €18 millioner i  Chile, Bolivia og Peru.

Deretter signerer Antalis en avtale om å overta Gregersen, distributør av hardware innen storformat i Norge, med en omsetning på rundt €6 millioner.

I tillegg fortsetter Antalis med sin konsolideringsstrategi i sitt historiske marked med overtagelse av papirdistributøren Swan Paper i Irland, med en omsetning på ca €13 millioner. Denne overtagelsen befester Antalis som nr. 1 i et land med stor vekst hvor firmaet allerede har en omsetning på €34 millioner.

2017, (12. juni), Antalis International IPO

2018, Antalis signerer en avtale for å overta IGEPAs papirvirksomhet i Norge og Sverige; overtagelsen skjer i løpet av juni.

>> Les mer om Antalis på hjemmesiden: www.antalis.com

 

Ledelsen

Organigramme_update.jpg