Panda_book_233x280.jpg

WWF Sverige premierer “Ett vildare liv”, årets Pandabok 2018 - trykket på Cocoon 100 % resirkulert papir distribuert av Antalis

Antalis har vært en kreativ partner til "Ett vildare liv" fra starten. Denne storslagne presentasjonen av Moder Natur, gjorde det mulig for boken å vinne prisen Årets Pandabok 2018. Med denne spesielle prisen som deles ut årlig av World Wildlife Fund i Sverige, ønsker man å prise og belønne de som på best mulig måte har portrettert vår natur samt gi erkjennelse til de personer som på en signifikant personlig måte har bidratt til bevaring av vår natur.

Se filmen om boken her.

 

 

 

Oslo, 25.mai 2018 – Antalis, www.antalis.no, Europas ledende distributør av papir, emballasje og visuell kommunikasjon, har fra starten vært en kreativ partner i prosjektet ”Ett vildare liv”. Fotoboken er en hyllest til naturen, produsert på Cocoon Silk, et 100% resirkulert papir distribuert av Antalis.

Denne boken er en hyllest til det fantastiske biologiske mangfoldet som finnes i Europas natur, men også om behovet for å gjenskape naturen.

”Naturen kommer tilbake om vi bare lar den være i fred. Vi er glade for muligheten til å spre dette budskapet til et større publikum gjennom Pandabokprisen. For å vise Europas eksepsjonelle naturarv, valgte vi selvsagt et papir som er 100% resirkulert. Vi ønsket den miljøvennlige dimensjonen som Cocoon Silk fra Antalis gir, samt satinoverflaten av eneståene, høy kvalitet som får frem det beste i trykte bilder”, forteller Magnus Lundgren og Staffan Widstrand, fotografene til Ett vildare liv.

Mickael Gohier, Marketing Director, Nordic, Baltic, Russia, sier: ”Vi har brukt all vår kunnskap og ekspertise for å hjelpe Magnus og Staffan med å uttrykke følsomhet for miljøet som tydelig fremgår i boken Ett vildare liv. Resultatet av årets Pandabok viser en harmoni mellom det valgte papiret og innholdet.”

Fortellingen er i bilder med sitt rike visuelle innhold som kompletteres av Cocoon Silk, et papir som har et hjerte for naturen. Samspillet mellom det visuelle innholdet og papiret lar de to forfatterne være sanne mot sin økologiske overbevisning uten å måtte gå på bekostning av den visuelle kvaliteten.


Markedsføring av resirkulert papir er en prioritet for Antalis

Cocoon Silk er klorfritt, 100 % resirkulert, FSC® sertifisert og har en satinoverflate av enestående høy kvalitet som får frem det beste i trykte bilder. Det kan også legges til at Cocoon Silk har 5 stjerner i Antalis Green Star System, et system som kombinerer informasjon om fibrene og produksjonsprosessen som er de største miljøpåvirkningene i papirets livssyklus. Papiret blir rangert ut i fra antall stjerner på en skala fra 0 til 5 avhengig av disse miljøkriteriene.

Også i dag kjemper papirindustrien mot mange misoppfatninger om kvalitet og kostnad for resirkulert papir. For å motvirke disse mytene har Antalis og søsterselskapet Arjowiggins Graphic , Europas ledende produsent av resirkulert grafisk papir, gjennomført en studie sammen med Eco Art som er en ekspert innen klimastrategier.

Studien som ble gjennomført sammen med syv kommunikasjonsbyråer fra tre ulike land (Frankrike, England og Tyskland), kom frem til at resirkulert papir økte kostnaden på kommunikasjonsprosjektet med mellom 2 og 3% sammenlignet med vanlig standardpapir. Studien tok for seg hvert steg i utviklingsprosessen, fra design til trykk og levering av dokumentet. 
 

Dette er betydelig mindre enn man skulle tro og viser engasjement på vegne av kunden. I virkeligheten reduserer resirkulert papir bruken av naturressurser som f.eks. frefiber, senker vannkonsumet med 49% og reduserer CO2-utslipp med 55%. (Kilde: Paperwork og Ecofolio).