Infosenter Packaging

packaging_259x194.png

Viktig  ved valg av emballasje

Produktets egenskaper
Hvordan ser ditt produkt ut? Er det rundt eller firkantet? Er det volumkrevende eller ikke? Tjener du på å pakke en og en, eller flere produkter i samme forpakning?

Ømfintlig eller solig
Emballasjens fremste oppgave er å beskytte innholdet. I håndteringen utsettes emballasje for varierende grader av belastninger og miljøpåvirkning. Den beskyttende funksjonen for en emballasje er forskjellig ut i fra konstruksjon, materiale og tykkelse.

Produksjons og seriestørresle
Hvor mange enheter som pakkes, er i stor grad med å bestemme valg av emballasje. Pakker man store serier, kan en tilsynelatende dyr eske, være billigere på sikt. En ordinær sjakteleske er tradisjonell, prisgunstig og ukomplisert. Velger man en eske m/ automatbunn, koster denne mer i innkjøp, men man sparer mye tid på å klargjøre esken før bruk. I tillegg benytter du mindre tape, så allerede her har du spart inn noe av merkostnaden. Noen har så store pakkeserier at det kan lønne seg å vurdere å investere i maskiner som gjør pakkejobben mer eller mindre automatisk.

Håndtering og distribusjon
Valg av emballasjeløsning dreier seg mye om å finne en hensiktsmessig løsning for den type håndtering du vet produktet blir utsatt for, før det ankommer mottakeren. Du kan også bedre din konkurransekraft ved å tilby emballasje du vet passer mottakssystemet til din kunde.

Sluttdestinasjon og førsteinntrykk
Emballasjen er det første en kunde ser. Gjennom trykt tekst og bilde på utsiden, har du mulighet til å opplyse om innholdet og hvordan det skal håndteres. Dessuten kan du vise hvem emballasjen kommer fra. En trykt emballasje er den beste måten å markedsføre innholdet og på den måten bidra til økt salg. Dette gjelder ikke bare i butikk, en industriforpakning eksponeres mye ved transport og omlasting.

Gjenbruk
Når emballasjen endelig har kommet frem til sluttbrukeren, settes det stor pris på at den er enkel å håndtere, og ikke minst kvitte seg med. Ved å redusere størrelsen så mye som mulig, og samtidig lage emballasjen i resirkulerbart materiale, er du langt på vei. Tenk også på at få bestanddeler gjør det enklere for mottakeren å håndtere avfallsorteringen.