Antalis jobber aktivt med forebyggende tiltak for å minimere spredning av COVID-19. Driften går som tilnærmet normalt. Vår åpningstid er mandag-fredag kl. 0800 til 1600.

Store_handle_259x194.png

Lagring og håndtering

Hvordan du håndterer papiret for optimale funksjon og funksjonalitet.

Du har sikkert stått ved skriveren eller kopimaskinen og vært opprørt over at papiret setter seg fast og lager trøbbel. Det man ikke alltid tenker på er at papiret er et levende materiale som trenger å lagres og håndteres på riktig måte for å fungere optimalt. Her finner du informasjon om hvordan du på riktig måte tar vare på ditt kontorpapir for å slippe trøbbel og få utskrifter uten problemer.

Papir, et levende materiale

Papirfiber tar opp fukt og sveller hvis den omkringliggende luften er fuktig. Den avgir fukt og krymper om luften er tørrere. Derfor er det meget viktig at man håndterer papiret på riktig måte.

 Fyll papir i rett tid

Unngå bølget eller uttørket papir. Fyll papirmagasinet på morgenen og la ikke papir ligge igjen i magasinet over helgen da det kan forårsake problemer.

Håndter papiret forsiktig

Ikke luft eller støt opp papiret. Papiret blir statisk ladet og skadet i kantene, noe som kan føre til papirproblemer og produksjonsforstyrrelser. Tenk på at emballasjepapiret og kartongen beskytter papiret og sørger for at papiret er godt kondisjonert når du skal bruke det.

La papiret akklimatisere seg

Papiret fungerer best om det lagres ved samme temperatur som i lokalet der man skal bruke det. Hvis papiret transporteres eller lagres kjølig, må det få tid til å tilpasse seg den romtemperatur man arbeider i.