colorlok_259x194.jpg

ColorLok® Teknologi

Hva er ColorLok®?

ColorLok teknologi er den nye standarden for bedre trykkvalitet. Papir som er kvalifisert til å ha ColorLok logoen, gir utmerkede resultater.

ColorLok standarden gir gode trykkresultater da den er tilpasset vanlig papirutskrifter med inkjet- og laserskrivere, såvel som vanlige kopimaskiner. ColorLok papir vil gi konsistent og pålitelig trykking uansett hvilken maskin som er brukt i kontormiljøet.
 

ColorLok® Teknologi

Vitenskapen bak ColorLok Teknologien resulterer i mer mettede farger, kraftigere svart og raskere tørketider.

I løpet av papirproduksjonen, er et kjemisk tilsetningsstoff blandet inn i papiret for å binde ("lock") pigmentene på overflaten. Uten denne teknologien, oppfører papiret seg mer som en svamp ved å absorbere svart og fargepigmenter dypere inn i papiret og vekk fra overflaten.

 

Hvordan fungerer det?

ColorLok tilsetningen er blandet inn i papiret i løpet av papirproduksjonen og produserer en kjemisk reaksjon med pigmentene i fargen. Dette hjelper fargene til å være nær overflaten av papiret, mens vannet absorberes dypt inn i papirfibrene. Det resulterer i et høyt absorberende og  raskt tørkende produkt.
 

Pigmentpartiklene benyttes som fargestoffet i mange inkjetfarger for hjem- og kontorprintere. Pigmentene er oppløst i en fargeløs væske, som kalles "blekkbindemiddel", som raskt stopper pigmentene på papiroverflaten slik at fargen kommer tydelig frem.

ColorLok1 ColorLok 2
Når farger treffer overflaten på vanlig papir, absorberes pigmentpartiklene dypt inn i det porøse arket, for dermed å redusere optisk tetthet. Med ColorLok Teknologien, trenger blekket seg inn i overflaten til papiret uten å transportere pigmentpartiklene inn i papiret, som vil ligge igjen på overflaten.


 

Standard papir
Når farge treffer overflaten på vanlig papir, sprer det seg langs med papirfibrene og lager en "fjæreffekt".
  Colorlok flower 2   icon versus   Colorlok wic after   ColorLok papir
Fargene virker renere, mer mettet og levende på grunn av at fargepartiklene separeres fra blekket, før det absorberes inn i papiret.
                 
Standard papir
Svart tekst virker grå på grunn av at mye av blekket er mettet dypt inne i papirfibrene, og med en mindre intensitet på overflaten.
  ColorLok wic   icon versus   Colorlok wic after   ColorLok papir
Svarte pigmenter blir fjernet fra blekket og forblir konsentrert på papiroverflaten. Det resulterer i dypere svart med skarpere kanter.

 

Xerox® Exclusive

Xerox Exclusive

Den utmerkede bulken, stivheten og meget høye hvitheten til Xerox® Exclusive gir et profesjonelt utseende og en høy verdi til dine dokumenter.

Image Impact

Image Impact

Et premium, høyhvitt, kvalitetspapir som garanterer utmerkede resultater til presentasjoner, firmarapporter og fargedokumenter i laser- og inkjetprintere og kopimaskiner.

Les mer

HP Printing

Hp printing

HP Printing er det ideelle valget for de fleste behov. Dette multifunksjonelle papiret egner seg for laser- og inkjetprintere og er laget med ColorLok® Teknologi.

Les mer